Lär dig skriva

Många drömmer om att skriva sin egen bok. Kanske gör du det också? Att producera 500 sidor riktigt bra och läsvärt material är dock inget man gör i en handvändning. Bra författare har inte bara bra fantasi, de har också en förmåga att flytta deras fantasi ner på papper. De har disciplien att varje dags nöta ner sida efter sida och sedan gå igenom sidorna massor av gånger tills de blir perfekta. 

En bra bok att läsa för dig som drömmer om att bli författare är Stephen Kings bok ”Att skriva”. Den tar upp hur du ska kunna förbättra ditt skrivande och (framförallt) hur du ska träna dig själv i att skriva bättre. Ett bra sätt att träna sig själv i att skriva är att jobba med att skriva. Det är ingen slump att journalister brukar, på gamla dar, sadla om och bli författare. Dels har de massor av intressanta historier att förtälja från sin bakgrund som journalister, men desto viktigare är att de har tränat sig i att skriva mycket och fort. Att bli duktig på att snabbt formulera sig i skrift är en viktig egenskap för alla författare. Ett bra tips för dig som vill bli snabb på tangenterna är att ta jobb som skribent på något content-företag. Det finns flera sådana där ute. Ett annat bra tips är att starta en blogg. Försök sedan skriva minst ett 500-ords-inlägg om dagen. Eller, ett ännu bättre sätt, är att gå med i Reddit och börja följa tråden ”WP”. Det är en grupp som går ut på att skriva historier utifrån ett kort synopsis. Du får instant feedback på allt du skriver. En bättre metod är svår att hitta. 

Lycka till!